درمان رایگان مجروحان جنگی/اتخاذ تدبیر برای ذخایر دارویی پزشکیان در جلسه امروز هیئت دولت: باید بر اساس لیاقت و توانمندی‌ها افراد را در جایگاه‌ها قرار دهیم آملی لاریجانی: وضعیت کنونی پایان رویارویی ما با رژیم صهیونیستی نیست کلیات لایحه ساماندهی پهپاد‌های غیر نظامی تصویب شد قالیباف: به هر تجاوزی با قدرت پاسخ می‌دهیم/ برنامه هسته‌ای ایران با سرعت بیشتری به پیش می‌رود طرح تعلیق همکاری‌های ایران با آژانس در مجلس تصویب شد علت صدای انفجار‌ها در دزفول پیکر سردار سلامی در گلپایگان تشییع می‌شود اعلام زمان برگزاری مراسم تشییع فرماندهان شهید نیرو‌های مسلح شلیک ۱۴ موشک سپاه در آخرین دقایق پیش از اجرایی شدن آتش‌بس شهادت ۲ تن از کارکنان انتظامی بهار در حملات اسرائیل سخنگوی قرارگاه خاتم: اسرائیل تا ساعت ۹ صبح ۳ مرحله حمله کرد/ پاسخ می‌دهیم دو موشک عمل‌نکرده در محدود زندان اوین کشف و خنثی شد شمار شهدای حمله اسرائیل به گیلان به ۱۳ نفر رسید‌/ مجروحیت ۴۱ نفر دستگیری ۶ جاسوس در همدان/ارتباط متهمان با عوامل رژیم

مصوبه سران قوا برای تشکیل صندوق‌های ETF در واگذاری بنگاه‌های دولتی

عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در هیئت واگذاری بنگاه‌های دولتی به بخش خصوصی از مصوبه شورای هماهنگی سران قوا برای تشکیل صندوق‌های ETF در واگذاری بنگاه‌های دولتی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۴ - ۱۵ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 06
کد خبر: ۱۵۴۶۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ علی‌اکبر کریمی عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در هیئت واگذاری بنگاه‌های دولتی به بخش خصوصی  از مصوبه شورای هماهنگی سران قوا برای تشکیل صندوق‌های "ETF" در واگذاری بنگاه‌های دولتی خبر داد و گفت: درباره این مصوبه سران قوا در هیئت واگذاری‌ها نیز بحث و تبادل نظر شده است و بستر لازم برای تشکیل و توسعه این صندوق‌ها فراهم شده است.

 

وی با اشاره به نحوه کارکرد این صندوق‌ها، ادامه داد: قرار است این صندوق‌ها با اهداف و ارکان خاص تشکیل و سهام آن در بورس خریدوفروش شود.

 

نماینده مردم اراک در مجلس با بیان اینکه اگر تشکیل صندوق‌های "ای‌تی‌اف" نهایی شود سهام بنگاه‌های اقتصادی بزرگ به آحاد مردم واگذار می‌شود، افزود: از این پس به‌جای اینکه مجموعه‌های بزرگ به‌مانند پالایشگاه و یا نیروگاه را به افراد خاص واگذار کنیم و مشکلاتی را ایجاد کنیم می‌توانیم از طریق بورس سهام‌ آنها را واگذار کنیم.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر اینکه برخی از بنگاه‌های دولتی وجود دارند که بخش خصوصی توان خرید آنها را ندارد، ادامه داد: به‌طور مثال پالایشگاهی وجود دارد که 10 میلیارد دلار ارزش دارد و قطعاً هیچ فرد یا شرکتی توان خرید آن را ندارد که از طریق "ای‌تی‌اف" می‌‌توان آنها را واگذار کرد.

 

کریمی با ابراز اینکه با تشکیل این صندوق‌ها دیگر بنگاه‌های دولتی منحصربه‌فرد و استراتژیک در اختیار افراد خاص قرار نمی‌گیرد، اظهار داشت: به‌طور مثال پالایشگاه ستاره خلیج فارس که 40 درصد بنزین کشور را تولید می‌کند و یا پالایشگاه شازند اراک که روزانه 16 میلیون لیتر بنزین تولید می‌کند که حدود 20 درصد تولید کشور است نباید در اختیار فرد یا شرکت خاص قرار گیرد که در آینده کشور را دچار مشکل کند.

 

نماینده مردم اراک در مجلس اضافه کرد: یکی از خاصیت‌های بزرگ این صندوق‌ها ضد تورمی بودن آنها است که می‌توان از طریق آنها نقدینگی سرگردان در دست مردم را جمع‌آوری کرد.

 

ای‌تی‌اف (ETF) یا صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس چیست؟

به گزارش تسنیم؛ "ETF" درواقع «صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس» است، سهام صندوق‌هایی که معمولاً در انواع مختلف دارایی‌ها با نسبت گوناگون سرمایه گذاری می‌کنند. (وجه نقد، اوراق مشارکت، سهام و سایر دارایی‌ها) ETFها سهامی توزیع می‌کنند که در بورس معامله می‌شوند و نقدینگی و شفافیت قیمت نسبتاً بالایی دارند.

 

 

ارسال نظر